Černý humor podle herce Alberta Čuby nemá hranice. „Záleží na komikovi, kam až je schopen zajít“

21. únor 2024

Seriál Krematorium je nejnovějším počinem ostravského Divadla Mír. „Jiří Lábus improvizoval nejvíc. Pak musela být stopka, protože jsme se všichni rozchechtali,“ popisuje průběh natáčení. Proč neobsadili do seriálu Štěpána Kozuba? Co všechno na divadle režíroval a jak funguje komedie Brouk v hlavě? Je pravda, že připravuje knížku? A proč se ji rozhodl napsat v ženském rodě?

„Všechno jsme to přizpůsobili panu Lábusovi a jeho časovým možnostem. A zvládli jsme to.“ Albert Čuba se s Jiřím Lábusem už setkal při natáčení Vánočního příběhu. „Když jsem se podíval na obsazení filmu, měl jsem oči navrch hlavy. A on si mě pamatoval!“

V seriálu Krematorium jsou nebožtíci černobílí. „Rozhodli jsme se, že je namaskujeme, takže byly dvě sady kostýmů. Jeden barevný a jeden černobílý. Byla to výzva pro kostýmní výtvarnici i make-up artistku,“ vypráví Albert Čuba.

Natáčení probíhalo v reálném krematoriu. „Místní zaměstnanci nám říkali, jak to tam funguje. A to, co se děje v seriálu, je do velké míry fikce. Smíchali jsme tam pohřební službu a krematorium, což jsou dvě rozdílné profese.“

Černý humor podle Alberta Čuby hranice nemá. „Záleží na každém komikovi, kam až je schopen zajít a co ustojí před svým publikem. Je to asi individuální,“ uzavírá herec a režisér.

autoři: Adéla Gondíková , eh
Spustit audio

Související