Šimon Ornest: Jdeme vždycky až na hranici možností

15. srpen 2018

Kapela The Tap Tap je dnes zavedená značka. Zcela unikátní hudební těleso, jaké byste nejen u nás, ale i ve světě nenašli. Tvoří ho z naprosté většiny studenti a absolventi škol Jedličkova ústavu, tedy lidé s tělesným postižením. Vyprodává koncerty i divadelní sály, jezdí  koncertovat do zahraničí,  na internetu  mají jeho hudební  klipy mnohamilionová zhlédnutí. Přitom všechno začalo jen jako zájmový hudební kroužek.  Repríza z 26. února 2018.

„Přišlo mi, že muzika by mohl být dobrý způsob, jak místní studenty, kteří se mi jevili trochu pasivnější, než by ve svém věku museli být, trochu nakopnout k nějaké další práci mimo školu. A která by navíc dávala smysl,“ říká zakladatel, dirigent a manažer kapely Šimon Ornest, který do Jedličkova ústavu kdysi přišel jako vychovatel. Hned na začátku zjistil, jak moc ho práce s handicapovanými naplňuje.   

The Tap Tap pod vedením kapelníka Šimona Ornesta funguje už 15 let

Je to hrozně osvobozující. Když děláte jakoukoli jinou práci, občas máte pocit, že si nejste jisti, jestli to k něčemu je. U práce v pomáhající profesi na těch pochybách nejste.

Kapela The Tap Tap už dnes ale není jen hudební skupinou. Je spojená s mnoha dalšími projekty a aktivitami, jimiž celé společnosti ukazuje, jak důležité a potřebné je zbořit bariery nejen na chodnících, ale také v našich hlavách.

Spustit audio