Veřejný prostor ožije v novém rozměru. Landscape a Tanec Praha rozdýchají Plíce Žižkova

19. červen 2020

Pojďte s námi na vzduch! Zve diváky festival Tanec Praha. Společně s festivalem Landscape, který se věnuje městské krajině a veřejnému prostoru, připravil na tento víkend akci nazvanou Plíce Žižkova.

Umělci vybraní festivalem Landscape se zabývali tvorbou objektů či instalací na více než 20 místech, Tanec Praha neváhal rozšířit otevřenou výzvu pro oblast performing arts a hledat synergii, dialog a vzájemnou inspiraci. Na festivalu se podílí desítky umělců, mezi nimi i  Jan Waldhauser, Eliška Brtnická, Cécile Da Costa, Viktor Černický a Tomáš Janypka, Tereza Lenerová (Hradilková) a Adam Vačkář, Petr Stolín, Archwerk, Richard Loskot a mnoho dalších.

Architekt David Vávra a ředitelka festivalu Tanec Praha Yvona Kreuzmannová

V sobotu i neděli – 20. a 21. června – se účastníci můžou vydat od 14 anebo 17 hodin jedním či druhým směrem: od divadla PONEC kolem Krenovky na Vítkovskou spojku až k vnitrobloku Žerotínova nebo od parku Parukářka přes Rajskou zahradu na Kostnické náměstí, kde mimo jiné vystoupí i herec a architekt David Vávra.

Kostnické náměstí, Praha

„Měli bychom se tady setkat s „místní“ Seifertovou poezií ze sbírky Světlem oděná. A další poezie bude z mého pera. Bude inspirovaná proměnou tohoto náměstí, které je naplněno mnoha osobnostmi, jako byl Vladimír Boudník, Jára Cimrman a další.“ Popisuje svůj koncept David Vávra a ředitelka festivalu Tanec Praha Yvona Kreuzmannová dodává, že program na Kostnickém náměstí bude vždy vyvrcholením celé trasy. „Budou tady tanečníci i hudebníci. Mezi performery například Lenka Kniha Bartůňková, Petra Pellarová, zpěvačka Ridina Ahmedová, romská kapela Bengas a nízkoprahové centrum Husita. V neděli 21. června vystoupí David Vávra se svou básnickou performancí.“

Spustit audio

Související