Víte, jak připravit správná míchaná vejce? Jak na to radí kuchař Filip Sajler
Zdá se vám, že udělat míchaná vajíčka je něco rychlého a jednoduchého? „Naopak, je to velká věda,“ ujišťuje kuchař, známý z televizního pořadu Kluci v akci. Chodí do práce rád? Jak a proč se stal automobilovým závodníkem? Má oblíbenou rychlost? Jak reagoval na trend veganství? Je vegetariánská kuchyně dražší a složitější?
Jak na míchaná vejce? „Určitě máslo a pomalinku míchat na pánvičce při nízké teplotě. Je potřeba je předem dobře rozšlehat a někdy se do toho dává i smetana, aby to bylo hedvábnější. Ta vajíčka by měla být dobře vymíchaná. Je třeba pracovat opravdu pomalinku, stát u toho a hlavně nikam nepospíchat. Vaření je o klidu. Nikam nepospíchat!“
Je rád, když mu někdo uvaří? „Jsem šťastný. A když je to super, tak o to lepší. Žena vaří skvěle, ale doma víc vařím já.“ Radil jí někdy při vaření? „Diskuse o určitých věcech u nás byly, ale já jí do toho nemluvím. Vaří výborně, ale kdyby se na něco zeptala, tak jí samozřejmě rád poradím,“ odpovídá se smíchem Filip Sajler.
Související
-
Na svého dvouletého syna jsem pyšný. Jednou z něj bude kuchař, tvrdí šéfkuchař Ondřej Slanina
Má dva syny a mladší Honzík s ním vaří už teď. „Mám z toho obrovskou radost,“ přiznává host Terezy Kostkové v Blízkých setkáních.
-
Stres do kuchyně nepatří. To se pak krémy srážejí a těsto nekyne, radí cukrář Josef Maršálek
„Cukrářem jsem chtěl být od tří let. A rodiče dělali vše pro to, abych jím nebyl,“ prozradil v Radiocafé známý pekař a cukrář.
-
Kuchyni si vozí za autem. „Vaření na ohni není náročnější,“ soudí kuchař Michal Hugo Hromas
Oheň a dým jsou pro něj podstatné. Proto o nich napsal knihu. „Oheň je nástroj, se kterým pracuju často. A lidi jsou ohněm fascinovaní,“ uvádí.